Vantaankoskelle visioidaan tulevaisuuden yrityskampus

8.1.2016

Vantaankosken yritysalueella on käynnissä avoin idea- ja suunnittelukilpailu, jonka aiheena on tulevaisuuden yrityskampus.

− Tulevaisuuden yrityskampus on paljon monipuolisempi työssäkäyntipaikka kuin perinteiset toimistotalot ja business parkit. Voisi sanoa, että syntymässä on niiden seuraava sukupolvi, selventää Vantaan kaupungin elinkeinojohtaja José Valanta.

Kilpailun tavoitellaan tuovan uutta toimintaa alueelle, jolla on tällä hetkellä noin 3600 työpaikkaa. Määrän suunnitellaan kasvavan jopa kaksinkertaiseksi.

Vantaankosken kehitykseen ovat antaneet suuren panoksen Sanoman ja Vantaan Energian tuotantolaitosten tulo alueelle. Myöhemmin suuret kansainväliset toimijat, kuten Atea Finland, Murata ja Thermo Fisher ovat tuoneet alueelle uutta verta. Kilpailun myötä alue saa jälleen uuden kehityksen aallon.

− Vantaankoskella on jo lukuisia kansainvälisiä korkean osaamisen toimijoita, joiden tuotteita käytetään ympäri maailmaa. Alueelta löytyy siis todistusaineistoa, että siellä voidaan vastata kovaankin globaaliin kilpailuun, Valanta toteaa.

Vantaankosken kansainvälisyyttä avittavat Kehäradan ja Kehä III:n kohennuksen tuomat erinomaiset liikenneyhteydet.

Vaikka yrityskampus tuo mukanaan kasvua, ei kilpailussa haeta vain työpaikkoja. Vantaankoskesta tulee alue, joka sekoittaa työpaikkoja, julkisen oleskelun alueita ja vapaa-ajan toimintaa, unohtamatta yhteistyötä viereisten oppilaitosten kanssa.

− Odotan erityisellä mielenkiinnolla, millaisia työhyvinvoinnin, terveydenhoidon, liikunnan ja muiden vapaa-ajan toimintojen ideoita kilpailussa syntyy. Miten ihmiset saadaan viettämään alueella enemmän aikaa työn ohella.

Kaiken kaikkiaan tavoitteena on kehittää entistä mielenkiintoisempi ja virikkeellisempi ympäristö alueen asukkaille, yrittäjille ja käyttäjille.

Kirjoittanut Jenni Marsio, julkaistu alunperin Vantaan Asukaslehdessä.

Takaisin uutisiin