Ideakilpailuun korkeatasoisia töitä – tulokset julkistetaan 21.4.

8.3.2016

Uusi Vantaankoski –ideakilpailuun saapui töitä useista maista. Kilpailun pääpalkinto on 20 000 euron suuruinen ja palkintosumma kokonaisuudessaan 50 000 euroa. Tulokset julkistetaan 21. huhtikuuta.

Uusi Vantaankoski -ideakilpailun töiden jättöaika on päättynyt 29. helmikuuta. Konseptiehdotuksia tulevaisuuden yrityskampusta varten lähetti suomalaisten osallistujien lisäksi työryhmiä ainakin Kanadasta ja Etelä-Koreasta.

– Kerroimme VTT:n laatimassa kilpailuohjeessa, että haemme erilaisia ja innovatiivisia ideoita. Määräaikaan mennessä lähetetyt työt osoittavat, että kilpailun tavoite on hienosti oivallettu, kertoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Jouko Pöyhönen.

– Olemme saaneet lennokkaita, rohkeita ja taidokkaasti visualisoituja konsepteja, jotka edustavat hyvin erilaisia näkökulmia. Niissä visioidaan tulevaisuuden työtä, työhyvinvointia ja työpäivän yhdistämistä arkielämään monin uusin tavoin.

Tuomariston työ alkaa – tulosten ja palkittujen julkistus 21.4.

Monialainen tuomaristo arvioi kilpailutyöt maaliskuun aikana. Kriteereinä ovat kilpailuohjelman mukaisesti muun muassa innovatiivisuus, alueellisen soveltuvuus ja vetovoimaisuus. Kilpailun pääpalkinto on 20 000 euron suuruinen ja palkintosumma kokonaisuudessaan 50 000 euroa.

Uusi Vantaankoski –ideakilpailun tuomaristoon kuuluu Jouko Pöyhösen lisäksi kiinteistöjohtaja Ville Jokela, hallitusammattilainen Anne Korkiakoski, henkilöstö- ja viestintäjohtaja Sarita Laras, toimitusjohtaja Jan Oker-Blom, apulaiskaupunginjohtaja Hannu Penttilä, professori Hannu Seristö, johtaja Marianne Vikkula sekä sihteerinä tutkimuspäällikkö Maaria Nuutinen.

– Tulosten ja palkittujen julkistus tapahtuu 21.4. Sanomatalon mediatorilla Helsingissä alkaen kello 10. Heti sen jälkeen käynnistämme keskustelut kiinnostavimpien töiden jatkokehittämisestä. Tavoitteemme on luoda tulevaisuuden yrityskampuksen malli, jota sovelletaan vuosien varrella laajasti, Jouko Pöyhönen sanoo.

Palkitut työt esillä Vantaalla ja Sanomatalossa kesällä ja alkusyksyllä

Kilpailussa palkittavat työt tuodaan yleisön nähtäväksi alkukesällä Vantaan kaupungin tiloihin sekä alkusyksyllä Sanomatalon Mediatorille Helsinkiin. Samalla järjestetään myös äänestys yleisön suosikkikonseptin löytämiseksi palkittujen joukosta. Yleisönäyttelyn paikat ja aikataulu vahvistetaan tulosjulkistuksen yhteydessä.

Takaisin uutisiin