Uusi Vantaankoski -ideakilpailu jatkuu 29.2. saakka

18.2.2016

Tulevaisuuden yrityskampusta ideoiva Uusi Vantaankoski -kilpailu jatkuu 29.2. saakka. Ensimmäisiä töitä on jo jätetty, kertoo tuomariston puheenjohtaja Jouko Pöyhönen.

Uusi Vantaankoski on avoin idea- ja konseptikilpailu, jossa haetaan konsepti-ideaa tai ideoita Vantaankosken alueelle tulevalle tulevaisuuden yrityskampukselle.

- Odotamme erilaisia ja innovatiivisia ideoita. Kohteena on alue, jolla on ainutlaatuiset mahdollisuudet sekä kotimaisesta että kansainvälisestä näkökulmasta. Vantaankoski sijaitsee Kehäradan varressa, Kehä III:n ja Tampereen moottoritien risteyskohdassa sekä aivan Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa, kertoo kilpailun tuomariston puheenjohtaja Jouko Pöyhönen SRV:ltä.

Vantaankosken alueella on tällä hetkellä noin 3600 työpaikkaa. Ideakilpailusta odotetaan myös ratkaisuja miten työpaikkojen määrä voidaan tuplata.

- Alueella on nimekkäitä suomalaisia ja kansainvälisiä yrityksiä. Kilpailussa haetaan ajatuksia, miten niiden ympärille kasvaisi ekosysteemejä ja uusia työpaikkoja. Synergiasta hyötyisivät sekä kasvuyritykset että vakiintuneet suuret toimijat.

Suunnittelukilpailu, johon humanistitkin ovat tervetulleita

- Odotamme ideoita niin humanisteilta kuin insinööreiltä tai startup-yrittäjiltä ja huippuarkkitehdeilta. Haluamme nähdä, millaista on tulevaisuuden työympäristö, miten vahvistetaan työhyvinvointia parhaiten ja miten saadaan kipinää yritysten väliseen vuorovaikutukseen, kertoo Jouko Pöyhönen.

Kilpailun järjestäjät uskovat, että työhyvinvoinnin ja yritysten välisen vuorovaikutuksen lisääminen luo kasvua.

- Tässä luotava tulevaisuuden yrityskampuskonsepti voisi olla yksi lääke Suomen talouskasvun piristämiseen, Pöyhönen sanoo.

Vahvat taustajoukot

Uusi Vantaankoski -kilpailun järjestävät SRV Yhtiöt Oyj ja Sanoma Oyj, jotka kuuluvat myös alueen maanomistajiin. Vantaan kaupunki toimii kilpailussa tiedon tuottajana omien kehityshankkeidensa puitteissa sekä osallistuu tuomaristoon. VTT auttaa järjestäjiä asiantuntijan roolissa.

Kilpailun tulokset julkistetaan huhtikuussa 2016

Takaisin uutisiin