Atea Finland OyAtea_logo.jpg

Atea on Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-infrastruktuurin kokonaistoimittaja. Yritys pyrkii tuomaan uusia innovatiivisia ratkaisuja tuottavamman ja mielekkäämmän työympäristön luomiseksi. Atea tekee yhteistyötä johtavien IT-laite- ja ratkaisuvalmistajien kanssa.  Atea-konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli noin 2,9 miljardia euroa, ja se on listattu Oslon pörssissä.

     Atea Finland Oy
  • Pohjoismaiden ja Baltian johtava IT-infrastruktuurin kokonaistoimittaja
  • 6500 työntekijää 85 paikkakunnalla Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Suomessa, Liettuassa, Latviassa ja Virossa
  • Suomessa Atea on toiminut 30 vuotta ja henkilökuntaa on noin 350

Atea Finland Oy:n HR- ja viestintäjohtaja Sarita Laras, mitä haluaisit kertoa Ateasta?

Meillä on Ateassa tärkeä missio: haluamme olla rakentamassa Suomea tietotekniikan avulla tuomalla lisää mielekkyyttä ja tuottavuutta työelämään. Uskomme, että yksilö tarvitsee mielekkään työympäristön ja -välineet, vastuuta ja vapautta ollakseen tuottava. Organisaation on oltava joustava ja kannustaa poikkitieteelliseen ja ennakkoluulottomaan ajatteluun. Yhteiskuntamme vaatii kehittyäkseen uudenlaista johtamista ja uutta imua työelämään.

Minkälainen on näkemyksesi tulevaisuuden työtavoista?

Työnteko tulee olemaan yhä enemmän ajasta ja paikasta riippumatonta. Aikoinaan lanseerattu etätyö on jo muuttunut läsnätyöksi, jossa työntekijä on aina saavutettavissa. Tästä kehityksestä ollaan siirtymässä uudelle tasolle, jota voisi nimittää rytmityöksi. Rytmityössä yhdistyvät positiiviset asiat; työ ja vapaa-aika sovitetaan joustavasti yhteen, ja työntekijä valitsee itse tilan ja paikan, jossa kulloinkin työskentelee. Tila voi olla hiljainen ja kirjastomainen, jossa koodina on ”ei saa häiritä” tai tila voi olla lounge-tyyppinen, jossa koodi on päinvastainen. Työskennellä voi esimerkiksi kahvilassa, asiakkaan luona tai virtuaalineuvotteluhuoneessa omalla läppärillä tai puhelimella. Oma tiimi työskentelee fyysisesti useimmiten eri paikoissa ja on silti yhteydessä toisiinsa. Tietotekniikan avulla kaikki tietävät toistensa sijainnin, kuka on puhelimessa ja kuka milläkin tavoin tavoitettavissa.

Voiko tietotekniikka auttaa Suomea uuteen nousuun?

Tutkimuksen perusteella miellyttävät työolosuhteet ja itselle valitut, tarkoituksenmukaiset työnteon välineet lisäävät työhön käytettyä tehokasta aikaa. Työn tuottavuuden lisäämiseksi ei siis tarvita työajanpidennystä vaan yhteistä tahtoa, tekemisen meininkiä ja rohkeutta uudistaa organisaation ja omia työtapoja. Jos tätä haluaa testata, voi vierailla Atean uudessa showroomissa ja kokeilla ajasta ja paikasta riippumatonta työskentelyä!

Miten näet Vantaankosken tulevaisuuden työnteon paikkana?

Vantaankosken sijainti on kerrassaan loistava, emme muutoin olisi toimineet täältä käsin jo kohta 20 vuoden ajan. Tänne on hyvät liikenneyhteydet omalla autolla ja julkisilla kulkuvälineillä kaikkialta pääkaupunkiseudulta sekä kehyskunnista. Raideliikenne on vihdoin kunnossa ja yhteys lentokentälle toimii. Vantaankoskella sijaitsee jo nyt merkittävä joukko korkean teknologian yrityksiä, ja yhteisöllisyyttä kehittämällä meillä on mahdollisuus valjastaa tietotekniikka tukemaan kehitystä, joka yhdistää perinteisen, nykyisen ja tulevan.

Atea_on_visionsa_mukaisesti_paikka_jossa_kaikki_haluavat_olla.jpg