HUS-logo.jpg

HUS-Logistiikka

HUS eli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri on Suomen suurin erikoissairaanhoidon toimija ja samalla maan suurimpia työnantajia. HUS tuottaa palveluja 24 jäsenkunnan lähes 1,6 miljoonalle asukkaalle. HUS-Logistiikka on HUS-kuntayhtymän omistama liikelaitos, joka on perustettu vuonna 2008. Liikelaitos toimii kuntayhtymän yhteishankintayksikkönä ja huolehtii samalla kuntayhtymän logistiikka- ja sairaankuljetuspalveluista.

HUS-Logistiikan tavoitteena on tuottaa ja kehittää hankinta-, logistiikka- ja sairaankuljetuspalveluita vastuullisesti ja kustannustehokkaasti asiakkailleen. HUS-Logistiikan toiminta-ajatuksena on tuottaa palveluja siten, että sairaaloiden resursseja vapautuu käytettäväksi niiden omaan ydintoimintaan. HUS-Logistiikka pyrkii toimitusketjun kokonaisvaltaiseen kehittämiseen ja hallintaan aina tehtaalta asiakkaille, eli viime kädessä potilaille, saakka. Lisäksi hankintojen ja varastoinnin keskittäminen mahdollistaa huomattavat taloudelliset säästöt asiakkaiden ja koko kuntayhtymän näkökulmasta.

HUS-panorama.jpg

 

HUS-Logistiikan uusi logistiikkakeskus valmistui vuoden 2014 lopussa Vantaankoskelle Sanomalan naapuriin Kehä III:n ja Hämeenlinnanväylän risteyskohtaan. SRV:n rakennuttamassa logistiikkakeskuksessa panostettiin muun muassa rakennuksen energiatehokkuuteen ja muunneltavuuteen, minkä lisäksi uudet toimitilat soveltuvat erilaisten tietoteknisten ja teknisten ratkaisujen, kuten puheohjauksen ja pientavaran automaattikuljetuksen, hyödyntämiseen varastoinnissa.

Uuden logistiikkakeskuksen asiakkaita ovat HUS:n yksiköiden lisäksi lähes kaikki Uudenmaan kunnat eli HUS-jäsenkunnat ja ensi vuonna myös HUS:n erva-kumppanit; Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirit. Logistiikkakeskuksen sijainti suurten liikenneväylien varrella tukee HUS-Logistiikan tavoitteiden ja toiminta-ajatuksen toteutumista alueellisena sosiaali- ja terveydenhuollon hankinta- ja logistiikkakumppanina erinomaisesti. Kokonaispinta-alaltaan yli 6 000 neliömetrin logistiikkakeskuksesta lähtee päivittäin kymmeniä kuljetuksia HUS-kuntayhtymän sairaaloihin sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteisiin.

Logistiikkakeskuksessa työskentelee noin 75 henkilöä, mikä on noin neljäsosa HUS-Logistiikan koko henkilöstöstä. Työntekijöiden saapuminen alueelle on helppoa myös julkisilla kulkuvälineillä, sillä Vantaankosken ja Vehkalan asemat sijaitsevat kävelyetäisyydellä logistiikkakeskuksesta.