murata-logo2.jpg

Murata Electronics Oy


     Murata Electronics Oy
  • Yhtiö on osa globaalia Murata Manufacturing Co., Ltd -yritystä
  • 850 työntekijää
  • Innovoi, kehittää ja valmistaa MEMS-tuotteita, joita ovat esimerkiksi kiihtyvyysanturit, kallistusanturit ja kulmanopeusanturit.
  • Sijainti: Vantaankoskella, 500 m Vantaankosken juna-asemalta ja 8 km lentokentältä.
Vantaankoskella toimiva Murata Electronics Oy kehittää ja valmistaa Micro Electro Mechanical Systems (MEMS) -tuotteita, joita sovelletaan esimerkiksi autoissa ja terveydenhoidossa. Vantaankosken toimipiste on Muratan ainoa tuotantopaikka Euroopassa.

Murata Electronics Oy:n teknologiakehitys alkoi Vaisalassa vuonna 1979, ja vuonna 1998 yritys muutti Vantaankoskelle täysin uusiin toimitiloihin, joita laajennettiin lähes kaksinkertaiseksi vuonna 2005. Vantaankosken toimipisteessä työskentelee noin 850 työntekijää, joista vajaa puolet tuotevalmistuksen parissa. Työ on kolmivuorotyötä.

Jouni Hänninen, Global Account Manager: Minkälaista toimintaa Muratalla on Vantaankosken toimipisteessä?

Teemme täällä melkein kaikkea – aina tuotekehityksestä valmistukseen. Lisäksi annamme asiakkaillemme tuotteisiin liittyvää teknistä tukea.

Mistäpäin työntekijänne tulevat töihin ja miten?

Joukkoliikennettä hyödyntää noin kolmasosa ja loput kulkevat omalla autolla. Julkisen liikenteen hyödyntämistä rajoittaa jonkin verran kolmivuorotyö. Suurin osa työntekijöistämme asuu vantaalla.

Miksi valitsitte Vantaankosken alueen toimipisteeksenne?

Murata-work.jpg

Syy oli ehkä kuitenkin se, että halusimme saada mahdollisimman monen työntekijän pysymäYksi tekijä oli luonnollisesti lentokentän läheisyys; suuri osa tuotteistamme kulkee lentäen. Ja koska olemme kansainvälinen yhtiö, työntekijät ja asiakkaat matkustavat paljon. Lentokentältä pääsee nykyään Vantaankoskelle hyvinkin nopeasti. Mutta merkittävinän talossa, kun muutimme 90-luvun lopulla omiin toimitiloihin. Eli halusimme jäädä mahdollisimman lähellä Vaisalaa, jossa yrityksemme syntyi 90-luvun alussa.

Kuinka Vantaankosken alue tukee liiketoimintaanne?

Alueelle on helppo tulla sekä joukkoliikennettä hyödyntäen että autolla. Lentokentän läheisyydellä on lisäksi suuri merkitys. Nykyään kentälle on helppo kulkea junalla ja kävelymatka toimipisteestämme kehäradalle on vain 10 minuuttia.

Onko Vantaankoski jotenkin muuttunut sinä aikana, kun olette toimineet alueella?

Alue ei ole muuttunut kovinkaan paljoa sen jälkeen kun tulimme Vantaankoskelle. Suurin muutos lienee Kehäradan valmistuminen.

Voisiko Vantaankosken alue jotenkin palvella yritystänne paremmin?

Työn ja huvin yhdistämiseen olisi hyvä olla mahdollisuuksia. Tällä hetkellä kun alueelta ei juuri löydy oheistoimintaa – töiden jälkeen olisi kiva, jos kollegojen kanssa voisi tehdä jotain. Vantaankosken alueelle tulevat yritysten yhteiset tilat, kuten ruokalat ja työskentelyalueet, voisivat tuoda positiivista pöhinää alueelle. Tällöin ihmiset voisivat tavata toisiaan vapaamuotoisemmin, mistä voisi olla monenlaista hyötyä eri osapuolille.

Muratan työympäristö poikkeaa muista työpaikoista, minkä vuoksi yrityksen tulee kouluttaa työntekijät itse. Tämä saattaa johtaa aika ajoin siihen, että työntekijöistä on pulaa. Yhtiömme – ja alueella toimivat muutkin yritykset – voisivat hyötyä, jos Vantaankosken alue tukisi vuorovaikutusta yritysten ja työntekijöiden välillä. Tällöin tieto välittyisi helposti. Synergiahyödyistä taas voisi kehittyä vaikka mitä.

Jos voisitte tänään valita toimipaikkanne sijainnin, minkä alueen valitsisitte?

Vantaankoski on hyvä vaihtoehto! Alue on hyvien yhteyksien äärellä, joten tänne on helppo tulla mistä vain.